دنیای متاورس چیست، داستانی از رویا تا واقعیت با Metaverse

قبل از شروع باید بگوییم که Metaverse وجود ندارد. حداقل در این زمان که این متن نوشته میشود دنیای متاورس Metaverse در حد یک رویا است. 

در حقیقت Metaverse یک چشم انداز از یک مکان جدید است که انسانها میتوانند در آن مکان بازی کنند، تجارت کنند، ملاقات داشته باشند و حتی خرید کنند. اما در حال حاضر Metaverse در حد چند سخت افزار و نرم افزار است که خیلی تداعی کننده این وضعیت نیست. 

شاید شما در یک تجربه با بخشی از این ویژگی برخورد داشته باشید. به طور مثال در بازیهای رایانه ای آنلاین تنها بخش کوچکی از این دنیا مشاهده میگردد. اما تمام ویژگیهای دنیای Metaverse را ندارد. 

1- تاریخچه استفاده از کلمه Metaverse

این عنوان اولین بار در داستانهای علمی نوشته نیل استیونسون با عنوان Snow Crash, مطرح شد. در این داستان، دنیای Metaverse یک دنیای مجازی هست که انسانها به صورت آواتار در یک فضای سه بعدی مجازی با یکدیگر در ارتباط هستند. 

لغت Meta را میتوان به عنوان عبارت فراتر در نظر گرفت. همچنین کلمه Verse را به معنی جهان ترجمه میکنند. به عبارتی متاورس دنیای مجازی است که ورای جهان ما ساخته میشود. مثل لایه ای در کنار جهان ما قرار میگیرد و ما همچون فیلمهای تخیلی در هر زمان میتوانیم به این دنیا وارد و یا از آن خارج شویم. 

2- دنیای متاورس Metaverse چیست؟

این دنیای ترکیبی از واقعیت مجازی (Virtual Reality)، واقعیت افزوده (augmented reality)، جلسات آنلاین، شبکه های اجتماعی، رمزارز (Cryptocurrency)، خرید آنلاین، فناوری های پوشیدنی (Wearable Tech)، هوش مصنوعی (Artificial Intelligence)، نسل 5 موبایل و… میباشد. به این میگویند آینده و به نقل از فیلمها آینده اجتناب ناپذیر است. 

شما با زدن یک عینک یا هر مدلی از فناوری که ساخته خواهد شد پا به این دنیا خواهید گذاشت. البته لزوما یه فضای متفاوت نخواهد بود. میتواند همان دیوارها و منزل شما باشد. اما ابن بار شما می توانید این محیط را تغییر دهید. مثلا روی یک دیوار خانه پنجره ای وجود دارد. این پنجره نمایی به سمت کهکشان آندرومدا است. یا این که به طور کامل محیط خانه متفاوتی در دنیای اسبهای شاخدار خواهید داشت. 

شما میتوانید با آواتاری که از خود می سازیم، در این حاضر شوید. در لحظه وارد جلسه کاری در یک محیط سه بعدی که تدارک دیده شده حاضر شوید. 

مثلا فکر کنید که جلسه شما در دنیای فانتزی فیلم جنگ ستارگان برگزار میگردد. در این دنیا به راحتی می توانید خرید کنید. رمزارز خرج کنید و از فروشگاه هایی که ساخته شده دیدن کنید. 

وارد محیط های بازی شوید و از بازیها لذت ببرید و یا حتی در یک سینمای مجازی در فرانسه قدیم فیلم مورد علاقه خودتان را مشاهده کنید. با دوستان در دنیاهای مختلف قرار بگذارید و آخر هفته را اینگونه بگذرانید. 

این دنیای متاورس است که البته فراتر از این موارد می باشد. به طور حتم رویای Metaverse روزی محقق خواهد شد. تکنولوژی با سرعت زیادی در حال پیشرفت است. دنیای آینده مرزهای جغرافیایی را از بین میبرد و انسانها را به یکدیگر نزدیک میسازد. 

معرفی گوشی موبایل با قیمت مناسب و امکانات عالی، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید

3- تغییر نام Facebook به Meta

در بین شرکتها فیسبوک با تغییر نام شرکت خود به Meta خود را برای ساخت این عرصه به عنوان شرکتی پیشرو معرفی کرده است. به گفته زاکربرگ تمام خدمات و اپلیکیشنهای موجود از شرکت فیس بوک باقی خواهند ماند. تمام خدمات مانند قبل وجود خواهند داشت. اما دیگر اسم این شرکت Meta خواهد بود. این امر برای نشان دادن هدف و تمرکز اصلی این شرکت بر روی پروژه Metaverse میباشد. 

البته از نظر تعدادی از کارشناسان، این قمار شاید به قیمت از دست رفتن قدرت این کمپانی تمام شود. چون این پروژه بسیار وسعت دارد و اجرای آن سخت خواهد بود. اما از نظر دیگر کارشناسان این شرکت تقاضای آینده را شناخته است و زودتر از دیگر کمپانیها خود را وارد این کارزار کرده است. این میتواند به عنوان یک برد قطعی برای کمپانی بزرگ Meta باشد. 

معرفی گوشی تلفن همراه برای کودکان، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید

4- سخن آخر

این مقاله کوتاه تنها به معرفی مفهوم Metaverse که این روزها مطرح شده پرداخته است. در آینده پیشرفتهای مربوط به حوزه را رصد خواهیم کرد. در پیج اینستاگرامی Peditech با فناوریهای مدرن همراه باشید. به عنوان علاقه مند به فناوری امیدوارم بتوانیم قبل سفر به دنیای پس از مرگ این تکنولوژی را از نزدیک لمس کنیم 🙂

6 thoughts on “دنیای متاورس چیست، داستانی از رویا تا واقعیت با Metaverse

    1. مسلما به ایرانم میرسه ولیچقدر باهاش مخالفت بشه مسئله اصلی هست. جلوی تکنولوژی رو نمیشه گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *