شیوه کار شرکتهای استارتآپ با کسب و کارهای دیگر متفاوت است. زیرا این شرکتها در بازار با ایده جدید وارد شده اند. لذا ریسک شکست و پیروزی آنها به مراتب بیشتر است. چالشهای پیش روی استارتآپها از جنس تابوهای اجتماعی و بازار است. اکثر اوقات موانع قانونی و حتی فرهنگی را در پیش رو دارند.
لذا در استخدام نیروی جدید باید فاکتورهای زیر در نظر داشته باشند. در این مقاله از سایت پدیتک با 7 ویژگی لازم برای استخدام در استارتآپ آشنا میشوید.
7 ویژگی نیروهای استارتآپی
1) شجاعت در زمان شکست یک پروژه
در استارتآپ میزان تست و خطا بسیار زیاد است. شاید نیاز باشد مسیرهای متفاوتی را امتحان کنید. در این راه شکستهای کوچک و بزرگ زیادی در پیش خواهد بود. در حقیقت موضوع این نیست که چقدر حق با شما است. بلکه میزان یادگیری شما از اتفاقات اهمیت دارد و اینکه چقدر از این یادگیری میتوانید در ادامه مسیر استفاده نمایید. لذا شاخص مهم تیمهای استارتآپی، حفظ شجاعت در زمان شکست است.
خطا فرصتی است که هوشمندانه تر باشیم.
هنری فورد
در زمان جذب نیروی جدید از شکستهای او سوال کنید. بازخورد او را جویا شوید. ارزیابی رفتار نیروی جدید در مقابل شکستها بسیار اهمیت دارد.
2) برای ایده و هدف شما اشتیاق داشته باشد
اگر در سایتهای کاریابی آگهی استخدام ثبت شود، تعداد زیادی درخواست دریافت خواهید کرد. اما شما نباید به دنبال فردی باشید که تنها به دنبال شغل برای گذران زندگی است. بلکه فرد جدید باید نسبت به راه شما اشتیاق داشته باشد.
یافتن چنین فردی سخت است ولی مسلما تیم شما باید در راه سختی قدم بردارند و در کنار شما باشند. حتی این موضوع در مصاحبه نیز میتواند مشهود باشد. اما شخصا عقیده دارم برای مشخص شدن امر شاید نیاز به یک دوره کوتاه مدت برای همکاری باشد. در این مدت میتوانید میزان اشتیاق او را دریابید.
3) تفکر فعال در تیم کسب و کار
سرعت و ریسک استارتآپ بیشتر از دیگر کسب و کارها است. لذا شخصی که در دنیای بازار استارتآپ کار میکند باید هر روز این سوال را بپرسند.
چطور میتوانیم در انجام یک کار پیشرفت داشته باشم؟
این تفکر باعث ایجاد یک جستجو در جهت یافتن پاسخ میگردد. لذا خلاقیت را به دنبال خواهد داشت. همچنین برای انجام کار با روش جدید، نیاز انتخاب متد جدید است. پس اعضای تیم باید این قابلیت را داشته باشند که هر روز به دنبال رشد و حرکت به جلو باشند. آنها از یاد گرفتن لذت میبرند. آنها مسیرهای جدید را میپذیرند و به دنبال رشد خواهند بود. این امر در شرکتهای بزرگ مثل گوگل کاملا مشهود است.
همچنین با افزایش پیشرفت تکنولوژی، انعطاف پذیری اهمیت به سزایی دارد. بازاریابی مدرن یاد گرقتن روشها و قوانین جدید دنیای کسب و کار در ساختار فناوری است. حتما مقاله بازاریابی مدرن را مطالعه نمایید.
4) ریسک پذیری
استارتآپ به تنهایی یک ریسک بزرگ است. چون مارکت جدید را هدف قرار داده است. این ریسک پذیری نه تنها در مدیریت و اهداف شرکت، بلکه در اعضای گروه نیز ضروری خواهد بود. چون ذات کار استارتآپی یعنی گرفتن تصمیمات جدیدی که تا امروز شرکت یا شخص خاصی نگرفته است. تصمیم جدید برابربا پذیرفتن ریسک جدید است.
لذا اشخاص محافظه کار برای گروه های کسب و کار استارتآپی مناسب نیستند. فردی باید جذب تیم شما شود که توانایی انجام کار جدید و ریسک پذیری را داشته باشد. البته میزان آن بستگی به جاییگاه شغلی او و مسئولیت دارد. ولی امر مسلم این است که افرادی که از ریسک دوری میکنند برای استارتآپ مناسب نیستند.
5) افرادی برای کار در محیط بدون ساختار ثابت
در شرکتهای امروزی برای تمام بخشها ساختار ثابت وجود دارد. به طور مثال نحوه بایگانی و تایید یک فاکتور خرید بر طبق یک سیستم پیش میرود. یا اگر مشتری تماس بگیرد بر اساس ترتیبی که وجود دارد به تیم مورد نظر ارجاع داده میشود. به طور کلی برای هر عملی در شرکت یک ساختار وجود دارد.
اما در شرکتهای استارتآپی ساختارها متغییر هستند. چون این مدل کسب و کارها بر اساس بازخوردهای دریافتی از مشتری و شرایط کاری روند را تغییر میدهند. این امر تا رسیدن به یک روند درامدزایی ثابت ادامه خواهد داشت.
پس در استخدام به دنبال افرادی که برای هر کار دستورالعمل نیاز دارند نباشید. گاها لازم است کار به آنها سپرده شده وآنها متناسب با منابع و امکانات روند را طراحی کنند.
البته این بدین معنی نیست که سیستم یا برنامه ای وجود ندارد. بلکه انعطاف پذیری ذات مدلهای کسب و کار اینچنینی است. در یکی از مقالات سایت پدیتک، در مورد روشهای متفاوت در کسب و کار صحبت شده است. شاید برای شما جالب باشد، برای مطالعه بر روی این لینک کلیک کنید.
6) قدرت “نه” شنیدن
شاید مجبور باشید با تعداد زیادی از آدمها و شرکتهای برای فروش محصول صحبت کنید و در مورد راهکار خود حرف بزنید. در این مسیر جوابهای منفی زیادی خواهید گرفت. این جوابها میتواند یک کامنت منفی در عملکرد محصول یا رد درخواست خرید و حتی سرمایه گذاری باشد.
تیم کسب و کارهای استارتآپی باید آمادگی نظرات منفی یا جوابهای منفی را داشته باشند. در استخدام به این موضوع توجه کنید و آدمهایی را در تیم قرار دهید که نگران نه شنیدن نباشد. اگر تیم شما روحیه کار در شرایط سخت ترد شدن را نداشته باشد، خیلی زود کسب و کار شما با شکست مواجه خواهد شد.
ادامه مسیر علارغم نظرات منفی و حتی تمسخر لازمه کسب و کارهای استارتآپی است.
7) مثبت اندیش بودن در کسب و کار
تیم شما به اندازه کافی با مشکلات زیادی روبرو است. مسلما یک فرد با اعتماد به نفس پایین و منفی نگر نیاز ندارید. تمام کسب و کارهای موفق با نگاه مثبت به آینده قادر به ادامه حیات خود هستند. نگرش مثبت از انجام پذیر بودن و امیدواری به نتیجه بسیار اهمیت دارد.
به طور مثال محصول شما در اولین تست ار بین برود. این اتفاق در زمان نوشتن این مقاله برای شرکت اسپیس ایکس افتاده است. یکی از نمونه های سفینه این شرکت که قراره برای حمل انسان به مریخ استفاده شود. در زمان فرود منفجر شده است. اما این امر نه تنها ایلان ماسک را تسلیم نمیکند بلکه راهی برای یادگیری خطا به او باد میدهد.
حال در نظر بگیرید که در این زمان افراد منفی نگر در تیم او تا چه اندازه میتوانند سبب تضعیف روحیه شوند. لذا در استخدام از جذب “رفیق گالیور” پرهیز نمایید.
جمع بندی
البته فاکتورهای جذب نیرو میتواند متناسب با نوع کار متفاوت باشد. این بستگی به موقعیت شغلی در تیم، نوع استارتآپ و البته سلیقه و فرهنگ غالب در تیم دارد. در انتها از شما دعوت میکنم تا مقاله ترندهای سال 2021 را مطالعه نمایید.
امروزه سیستمهای کاری در حال تغییر هستند و افرادی که در سیستمهای قدیمی مشغول بودهاند باید این انعطاف را در خود ایجاد کنند تا بتوانند در مدلهای جدید کسب و کار و بازار جذب شوند. این موضوع را همیشه بدانید که دنیای قدیمی در حال تغییر است ودنیای مدرن متفاوت خواهد بود. پایبندی به گذشته اگر با دنیای مدرن قابل تطبیق نباشد تنها باعث ضرر میگردد.