فناوری AMOLED به زبان ساده یک تکنولوژی صفحه نمایش است. در حقیقت این فناوری نوعی از صفحه نمایش OLED محسوب میگردد. از این تکنولوژی در گوشیهای تلفن همراه استفاده شده است.
AMOLED کوتاه شده کلمات Active Matrix Organic Light Emitted Diode میباشد. همانطور که از اسم این فناوری مشخص است، کلمه LED به عنوان بخش اصلی به چشم میخورد. در صفحه نمایش LED ها به حد بسیار زیادی کوچک شده اند و در سه رنگ سبز، آبی، قرمز وجود دارند. از ترکیب این سه رنگ میتوان طیفهای مختلف رنگی برای پیکسلها ایجاد نمود.
در AMOLED که به نوعی زیرمجموعه OLDE است، مواد خاصی که Organic Material Film هستند بین دو رسانای LED قرار میگیرند که با عبور جریان الکتریکی روشنایی را ایجاد میکنند. به همین دلیل به LED حرف O اضافه شده است.
در این تکنولوژی از روش فعال (Active) برای کنترل LED ها استفاده میشود وهمچنین آنها به صورت ماتریکس چیده شده اند. به همین دلیل کلمات AM اضافه شده است. در این حالت یک ترانزیستور TFT و یک خازن به هر LED میچسبد. زمانی که در ماتریکس یک ستون و سطر فعال میگردد، آن پیکسل توسط خازن شارژ میگردد. این شیوه باعث افزایش سرعت و دقت بیشتر در کنترل پیکسلها میشود. به طور مثال گوشی Black Shark 3 Pro از برند شیائومی از این فناوری در صفحات موبایل خود استفاده میکند.
امروز فناوری Super AMOLED نیز وجود دارد. در این تکنولوژی قابلیت صفحه لمسی به جای آنکه به عنوان یک لایه جدا در بالا قرار گیرد، در خود صفحه AMOLED ترکیب شده است. این سبب میشود صفحات با ضخامت کمتر داشته باشیم. این به کمتر شدن ضخامت گوشهای موبایل کمک میکند. در حال حاضر سامسونگ در برخی از محصولات خود از این فناوری استفاده میکند.
البته فناوریهای مختلفی در این زمینه وجود دارد و برندهای تولید کننده موبایل از تکنولوژی های مختلف استفاده میکنند. در مقاله موجود در سایت پدیتک چند مدل از موبایلها مورد بررسی قرار گرفته است، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک نمایید.
عالی