1-استریمینگ چیست؟
قبل از تعریف سرور استریمینگ بهتر است، ابتدا با مفهوم استریمینگ آشنا شویم.
استریمینگ یک فرآیند است که به شما امکان میدهد محتوای صوتی یا تصویری را به صورت زنده بدون نیاز به دانلود کامل فایل،از اینترنت دریافت کنید. این فناوری برای پخش موسیقی، فیلم، ویدئوها و حتی بازیهای ویدیویی آنلاین استفاده میشود. به عبارت دیگر، با استفاده از استریمینگ، شما میتوانید محتوا را همزمان با دریافت بستههای دیتا، تماشا یا گوش دهید، بدون اینکه نیاز به ذخیره کل فایل باشد
این فرآیند بر اساس انتقال دادهها از سرور به دستگاه شما اتفاق میافتد. به عبارت دیگر، به جای ذخیره کل فایل، شما فقط بخش کوچکی از آن را دریافت و در حافظه موقت دستگاه خود ذخیره میکنید تا بتوانید به صورت زنده استفاده کنید.
استریمینگ در حوزههای مختلفی مانند موسیقی، فیلم و سریال، ویدئوهای آموزشی، بازیهای ویدیویی آنلاین و حتی پخش مستقیم ویدئوها در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد. این امکان باعث سهولت دسترسی به محتوا میشود و نیازی به صرف زمان برای دانلود کامل فایلها ندارید

2- سرور استریمینگ چیست؟
همانطور که توضیح داده شد، استریمینگ فرایند انتقال مدیا در اینترنت و شبکه است. انتقال مدیا از منبع به لپ تاپ و موبایل شما صورت میپذیرد. سرور استریمینگ یه راهکاری بر اساس نرم افزار است که این انتقال را مدیریت میکند. این نرم افزار میتواند در یک کامپیوتر خانگی یا یک دیتاسنتر بزرگ نصب شود. این موضوع به سرویسی که ارایه میگردد برمیگردد.
امروز مدلهای مختلف از سرور استریمینگ وجود دارد. بعضی از آنها رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت هزینه هستند. در فضای اینترنت و حتی LAN اگر شخصی نیاز به استریم و پخش زنده داشته باشد، باید از یک نرم افزار واسط با عنوان سرور استریمینگ کمک بگیرد.
به طور مثال اینستاگرام را در نظر بگیرید. برای پخش زنده استفاده مگردد. زمانی که شما در حال انچام Live هستید و یا در حال تماشا هستید، در حقیقت از یک سرور استریمینگ استفاده میکنید. یعنی تصویر از شخصی که Live را اجرا میکند به سرور ارسال میشود. سپس از سرور به تمام افرادی که بیننده هستند فرستاده میگردد. این واسط یک نرم افزار است که در دیتاسنتر شرکت متا(صاحب اینستاگرام) نصب شده و در حال خدمات دهی به شما میباشد.
تجهیزات لایو استریمینگ: معرفی 5 تجهیز اصلی مورد نیاز جهت پخش زنده اینترنتی حرفهای، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید
3- سرور استریمینگ چگونه کار میکند؟
روند استریمینگ معمولا به سه بخش تقسیم میشد. این سه بخش شامل منبع مدیا، سرور استریم، سرور وب برای تحویل دیتا به بیننده نهایی است. گاها منبع مدیا پخش زنده از یک فرد در سمت دیگر خواهد بود.
شما وارد یک وبسایت میشید و بر روی محتوا کلیک میکنید. به طور مثال یکی از فیلمهای یوتیوب را انتخاب میکنید. یک درخواست به سرور استریمینگ ارسال میشود. سرور این محتوا را از منبع به صفحه نمایشی که بر روی شما باز است ارسال میکند.
محتوا به بسته های کوچک تقسیم شده و در زمان استریمینگ، به سمت شما ارسال میشود. این مانند جریانی از بسته های دیتا که به سمت شما سرازیر شده، میباشد. این موضوع دلیل نامگذاری این فرایند را به خوبی نشان میدهد. (استریم به معنای رود و جریان است)
مدیاپلیر مرورگر شما به محض دریافت هر بسته، ان را نمایش میدهد. پلتفرمهای یوتیوب، آپارات، توییچ، فیسبوک، اینستاگرام و غیره از سرور استریمینگ استفاده میکنند.

4- آیا به سرور استریمینگ نیاز دارم؟
برای زنده راههای متفاوتی وجود دارد. حتی برای استریم ویدئوی غیر Live نیز روشهای متنوع در دسترس است. خیلی از پلتفرمها سرویسهای متفاوت در این زمینه ارایه میکند. به طور مثال در اینستاگرام میتوانید به راحتی پخش زنده برگزار کنید. حتی در یوتیوب و آپارات نیز امکانات رایگان برای این امر وجود دارد.
اما اگر بخواهید پخش زنده بر روی وبسایت خود برگزار نمایید، قضیه به چه صورت خواهد بود؟ خبر خوب این است که شرکتهایی در ایران و خارج از کشور سرویس استریم با هر پروتکلی را برای شما فراهم کرده اند. آنها با پروتکلهای RTMP، HLS، SRT سرویس لایو و استریم برای شما فراهم میکنند که به راحتی میتوانید در وبسایت خود قرار دهید.
به عبارت دیگر شما در هر استریم نیاز به سرور استریمینگ خواهد داشت. اما این نیاز در سطوج مختلف توسط پلتفرهمها و شرکتهای متنوع براورده شده است. حال اگر بخواهید به عنوان یک پلتفرم یا ارایه کننده خدمات در این زمینه فعالیت کنید، در این زمان نیاز دارید که سرور استریمینگ را در زیر ساخت خود پیاده کنید. در این حالت شما دارای سرور استریمینگ خواهید بود که میتوانید سرویس استریم را به مشتریان ارایه نمایید.
نرم افزار استریمینگ: چگونه بهترین نرم افزار پخش زنده را انتخاب کنیم؟، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید
من میخوام مراسم سخنرانی تو شرکتو روی آپارات بفرستم ، باید چه کار کنم؟
سلام، ابزار فیلم برداری شما چیه؟ دوربین یا موبایل؟ استریمر سخت افزاری دارید یا نرم افزاری؟ اینها نکته کلیدی هستند. اصولا آپارات برای پخش زنده یک URL به شما میده، شما باید این رو در اپ موبایل یا در نرم افزار استریمینگ و یا دستگاه استریمینگ ست کنید. بعد میتونید ارسال رو شروع کنید. اگر جزئیات بیشتری به من بدید، راهکار کامل بهت میدم که بتونی پخش زنده حرفه ای به آپارات داشته باشی.