نرم افزار استریمینگ: چگونه بهترین نرم افزار پخش زنده را انتخاب کنیم؟

آیا به دنبال پخش زنده اینترنتی هستید ولی در انتخاب نرم افزار استریمینگ مشکل دارید؟ ما در این مقاله به شما برای انتخاب بهترین نرم افزار استریمینگ کمک می‌کنیم. 

امروز استریمینگ به عنوان ترند دنیای صدا و تصویر شناخته می‌شود. جذابیت این فناوری به حدی است که، پیشبینی میشود در سال 2024 بینندگان محتوای پخش زنده اینترنتی در کشور آمریکا از مرز 160 میلیون نفر عبور کند. از این جهت این روزها پلتفرمهای جدید در این زمینه معرفی میشود. به طور مثال تمامی شبکه های اجتماعی به دنبال ارایه استریمینگ هستند. این امر سبب شده انتخاب بهترین نرم افزار سختتر از قبل باشد. 

از این رو این مقاله به عنوان یک راهنمای کامل است. در اینجا مراحل انتخاب یک نرم افزار خوب در زمینه استریمینگ برای شما شرح داده می‌شود.

1- آشنایی با زنجیره پخش زنده (Live Streamin)

قبل از انتخاب نرم افزار استریمینگ بهتر است با زنجیره پخش زنده آشنا شوید. شما اول باید بدانید که بخشهای مختلف جهت یک لایو استریمینگ چیست. به طور کلی پایه اصلی شامل این موارد می‌شود. البته ممکن است در جزئیات متغییر باشند ولی این را میتوان پایه کار در نظر گرفت. 

پخش زنده اینترنتی: چگونه لایو استریم شخصی داشته باشیم، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید

2- نرم افزار انکودر پخش زنده چیست

تصویر ثبت شده توسط دوربین حجم بالایی دارد. این حجم برای انتقال بسیار سنگین خواهد بود. به طور مثال ویدئو با کیفیت Full HD حجمی در حدود 3Gb بر ثانیه ارسال میکند. به طور حتم انتقال این حجم روی اینترنت امروز عملا ممکن نیست. 

software-live-streamer-peditech
Streamer software

از این رو قبل از انتقال، صدا و تصویر باید فشرده شوند. این فشرده سازی در قالب استانداردهای مشخصی انجام می‌شود. در انتها استریم آماده می‌گردد که حجمی پایین داشته و آماده انتقال است. به این روش Encoding و به ماشینی که این عمل را انجام میدهد انکودر  می‌گویند.

3- انواع انکودر استریمر

امروز انکودرها اکثرا قابلیت استریم بر روی اینترنت را دارند. (انکودرهایی هستند که خروجی جهت اینترنت ندارند. این مدل در سطح حرفه ای بیشتر دیده می‌شود) دو نوع انکودر در بازار وجود دارد.

  • انکودر سخت افزاری: این مدل به صورت یک دستگاه است. در مدلهای کوچک قابل حمل یا بزرگ و قابل نصب در رک وجود دارد. انکودر سخت افزاری بسیار پایدار و کیفیت آن حرفه ای می‌باشد. با قیمتهای گوناگون در بازار یافت می‌شود. مدلهای حرفه ای انکودر بسیار گران است.
  • انکودر نرم افزاری: همانطور که از اسم پیدا است، به صورت نرم افزار است. عملکرد آنها به سخت افزار کامپیوتر یا موبایل شما بستگی دارد. معمولا علاوه بر فشرده سازی، قابلیت ادیت و تغییرات گرافیکی نیز دارد. این انکودر مدلهای رایگان نیز دارد که در اینترنت موجود است.
harware-vs-software-stream-peditech
Software and hardware

اگر به عنوان یک استریمر به دنبال پخش زنده هستید، باید یکی از این دو مدل را در نظر بگیرید. این بستگی به سطح هزینه و انتظار شما از لایو استریم دارد. به ظور مثال یک شبکه سراسری در کشور حتما نیاز به مدل حرفه ای دارد که قیمتهای آن تا 20 هزار دلار هم می‌رسد. در حالیکه یک استریمر که تازه در یوتیوب شروع به کار کرده بهتر است از مدل نرم افزاری رایگان استفاده کند.

4- ویژگیهای مهم که باید به آنها توجه کرد

در انتخاب نرم افزار یا سخت افزار انکودر استریمر باید به موارد زیر توجه کنید. البته اکثر مدلها در ویژگیهایی مشترک هستند. مثلا همه آنها باید بتوانند به دوربین و میکروفون متصل شوند. 

سازگاری

در مواقعی که از نرم افزارهای شبکه های اجتماعی جهت پخش زنده استفاده کنید، احتمالا بحث سازگاری خیلی مهم نباشد. اما اگر از پلتفرمهایی استفاده کنید که استریمر شما به آن متصل میشود باید به این مورد توجه کنید. به طور مثال استریمر شاید نتواند به سرور یوتیوب ارسال کند. از این جهت از قبل باید این مورد را بررسی کنید.

ویژگیهای حرفه ای

 نرم افزارها و سخت افزارهای استریمر با ویژگیها و پیچیدگیهای متنوع عرضه می‌گردد. به طور مثال ارسال هم زمان به چند پلتفرم و یا ذخیره سازی و ضبط فیلم در حین استریم از این مدل ویژگیها است. همچنین پشتیبانی از چند پروتکل جهت پخش زنده، قابلیت لوگو گذاری و چنیدن ویژگیهای متنوع که می‌تواند به شما کمک کند. از این نظر به ویژگیها دقت کنید تا بهترین مدل برای پخش زنده اینترنتی خود را انتخاب نمایید.

قیمت

در اینترنت نرم افزارهای استریمینگ رایگان موجود است. بسیاری از آنها با قابلیتهای متنوع پاسخگوی پخش زنده های اینترنتی هستند. اما اگر صاحب استدیو هستید و از پخش زنده درامد دارید بهتر است مدلهایی تهیه کنید که به شما امکانات بهتر و البته کیفیت قابل قبول و مطمئن ارایه کنند. تنوع قیمت بسیار زیاد است. متناسب با سطح کار خود می‌توانید انتخاب نمایید.

price-live-peditech
Price

بر اساس این موارد می‌توان نرم افزار یا سخت افزار استریمینگ مناسب جهت پخش زنده اینترنتی انتخاب نمایید. به طور مثال اگرقصد پخش زنده در یوتیوب یا آپارات را دارید بهتر است ابتدا مدلهایی که سازگار هستند انتخاب کنید. یعنی استریمرهایی که قابلیت ارسال به سرورهای این پلتفرم را دارا باشند. سپس ویژگیهای حیاتی را در نظر بگیرید. در انتها بر اساس بودجه خود بهترین مدل را انتخاب کنید.

5- بهترین نرم افزارهای لایو استریمینگ سال 2022

تنوع نرم افزارهای لایو استریمینگ زیاد است. بعضی از آنها امکانات خوبی به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. همچنین مدلهایی در ازای دریافت هزینه ویژگیهای خوبی برای کاربر فعال می‌کنند. 

ما به شما چند مدل از بهترینها را معرفی می‌کنیم. این لیست بر اساس وضعیت بازار در سال 2022 است. برای انتخاب از بین این لیست حتما به نیاز خود توجه کنید.

نرم افزار OBS

نرم افزار OBS، اپن سورس (فارسی پاس بداریم متن باز 🙂 ) و قابل توسعه توسط کاربر است. ویژگیهای زیادی دارد. با سیستم عاملهای ویندوز، Mac، لینوکس سازگار است. از همه مهمتر رایگان می‌باشد.
OBS-streaming-software-peditech
OBS

البته پشتیبانی حرفه ای ندارد. بلکه یک Community دارد که پاسخ مشکلات را می‌توان پیدا کرد. از این مدل افرادی که تازه وارد دنیای پخش زنده اینتنرتی می‌شوند می‌توانند استفاده نمایند. 

نرم افزار لایو استریم Streamlabs

نرم افزار Streamlabs از توسعه OBS ساخته شد. ولی به صورتی طراحی شد که کاربرپسند باشد. پشتیبانی خوبی دارد و برای گیمرها گزینه خوبی است. از مشکلات streamlab کند شدن PC است. همچنین ممکن است در حین کار با باگ روبرو شوید. با این وجود گزینه خوبی خواهد بود که کاربری راحتی دارد.
streamlabs-streamer-peditech
Streamlabs

معرفی 5 بازی رایگان برای کامپیوتر خانگی، برای مطالعه بیشتر بر روی این لینک کلیک کنید

نرم افزار XSplit

برای پخش زنده حرفه ای نرم افزار Xsplit شروع خوبی است. کاربری راحتی دارد. نرم افزار با عملکرد پایه به صورت رایگان در دسترس است. ولی برای استفاده از ویژگیهای بیشتر نیاز به پرداخت هزینه می‌باشد. مشکلات این نرم افزار این است که در Mac و لینوکس نمی‌توان استفاده کرد. همچنین بدون هزینه مشکل واترمارک را خواهید داشت.
xsplit-streamer-peditech
XSplit

نرم افزار پخش زنده vMix

نرم افزار vMix گزینه عالی برای استریمرهای حرفه ای خواهد بود. همانند مدل قبل، گزینه های پایه به صورت رایگان ارایه شده است. ولی برای استفاده از قابلیتهای این نرم افزار باید پکیجهای این مدل را خریداری کنید. پشتیبانی خوبی دارد. از تجربه شخصی خودم باید این موضوع را تایید کنم. در زمانی که نیاز به خرید داشتم به سرعت پاسخگو بودند.

البته این نرم افزار برای کامپیوتر معمولی سنگین است و پردازش زیادی نیاز دارد. همچنین قیمت پکیجهای vMix گرانتر از مدلهای دیگر می‌باشد. هرچند نسخه های شکسته شده آن برای دانلود از سایتهای ایرانی موجود است. ولی برای کار حرفه ای به مدلهای شکسته شده نمیتوان اعتماد کرد. مشکل دیگر این نرم افزار این است که فقط در ویندوز قابل اجرا است.

vmix-live-streaming-peditech
vMix

6- سخن آخر

ابتدا نیاز و خواسته خود را بشناسید. هدف شما از استریمینگ چیست؟ بر اساس پاسخ، لیست نیازها و کاربران خود را تهیه نمایید. برای ورود به این عرصه باید با مفاهیم پایه آشنا شوید. زنجیره لایو استریمینگ را بشناسید. با تفاوتها و مشترکات روشهای پخش زنده آشنا شوید. 

در این مقاله به طور خلاصه مراحل اجرای پخش زنده را شرح دادیم. همچنین چندین محصول نرم افزاری و سخت افزاری معرفی کردیم. اگر تازه وارد این صنعت شدید و به صورت شخصی قصد اجرای لایو استریمینگ دارید، بهتر است مدلهای نرم افزاری رایگان را امتحان کنید. سپس در مرحله بعد به سراغ خرید مدلهای حرفه ای و یا حتی سخت افزاری بروید. 

در انتها دوست داشتم بپرسم که از نظر شما بهترین نرم افزار حوزه استریمینگ چیست؟ 

 

4 thoughts on “نرم افزار استریمینگ: چگونه بهترین نرم افزار پخش زنده را انتخاب کنیم؟

  1. والا بهترینش توییچه، ولی اینجا برای جیب خودشون استاد اذیت کردنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *