تجهیزات استدیو: میکسر ویدئو چیست و در خرید به چه نکاتی توجه کنیم؟

سوئیچ میکسر ویدئو چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

در برنامه های تلویزیونی بارها دیده اید که تصویر از صورت مجری به مهمان برنامه و بالعکس تغییر می‌کند. این کار سوئیچ تصویر است. این پروسه به این صورت است. دو دوربین وجود دارد. یکی تصویر مجری را ثبت میکند. دیگری تصویر مهمان برنامه را فلمبرداری میکند. این دو تصویر به صورت همزمان به سوئیچ میکسر میرسد. در سوئیچ میکسر، اپراتور با دستور کارگردان، در هر بار یک تصویر را به آنتن میفرستد. اصطلاحا بین دو تصویر سوئیچ میکند. 

در مثال دیگر به سراغ فوتبال می‌رویم. بازیکن با توپ به جلو حرکت میکند. شما تصویر او را مشاهده میکنید. در یک لحظه تصویر عوض شده و تصویر تمام نما از زمین فوتبال نمایش میابد. این همان کاری است که سوئیچ میکسر انجام میدهد. 

به عبارت دیگر از دوربینهای مختلف تصاویر به صورت هم زمان به سوئیچ میکسر میرسد. کارگردان از بین تصاویر انتخاب میکند که در این لحظه کدام نما برای بیننده نمایش یابد. به عبارتی در تمام برنامه های تلویزیونی ورزشی، فرهنگی، هنری و سرگرمی از سوئیج میکسر استفاده میشود. 

چگونه یک سوئیچ میکسر خوب انتخاب کنیم؟

انتخاب یک سوئیچ میکسر خوب به کار شما بستگی دارد. سطح کار شما و پروژه اجرایی تعیین میکند که نیاز به چه تجهیزاتی دارید. مثلا برای پخش زنده شبکه سراسری نیاز به سوئیچ میکسر با قابلیتهای بالا و گران خواهد بود. درحالیکه برای پخش زنده در یوتیوب،یک مدل آماتوری هم پاسخگو است. اما باید برای خرید به چند نکته دقت کنید. در ادامه نکات مهم برای انتخاب سوئیچ میکسر ویدئو را با هم بررسی میکنیم.

1- ورودی

اولین نکته ورودی های میکسر است. در این مورد باید به نوع و تعداد ورودی مورد نیاز دقت کنید. به طور مثال فرض کنید 4 دوربین دارید. تصویر این چهار دوربین را باید به صورت همزمان دریافت کنید. تصویر خروجی از دوربین به صورت HDMI خواهد بود. در این حالت باید میکسری انتخاب شود که چهار ورودی HDMI را به صورت هم زمان دریافت کند. لذا دستگاهی انتخاب کنبد که 4 ورودی HDMI مجزا داشته باشد. 

البته لازمه به این نکته هم اشاره کنیم که میتوان از مبدلها نیز برای تبدیل استفاده کرد. به طور مثال اگر یک دوربین خروجی SDI داشت و میکسر ورودی HDMI میپذیرفت؛ در این حالت از مبدل SDI به HDMI استفاده میشود. 

میکسر میتواند به صورت نرم افزاری باشد. در این حالت از کارتهای PCI مخصوص کامپیوتر استفاده میگردد. البته میتوان خروجی دوربینها را به صورت IP دریافت نمود. در این حالت نیاز به استفاده از کارت PCI مجزا نیست. در مدلهای آماتوری، کارتهای کپچر هم قابلیت دریافت از دوربین و ارسال به لپ تاپ و کامپیوتر را دارند. 

گاهی منابع تصویر شما صرفا دوربین نیست. بلکه تجهیزات دیگر برودکست است. مثلا یک تصویر از یک استدیو همکار شما رسیده و از طریق IP در اختیار شما قرار دارد. در این وضعیت باید یک ورودی میکسر توانایی دریافت این ورودی را داشته باشد.

نکته کلیدی: ابتدا دوربینهایی که دارید را بررسی کنید. دوربین شما از چه طریق میتواند خروجی تصویر را به صورت زنده ارایه کند؟ چه تعداد دوربین هم زمان خواهید داشت؟ پاسخ این سوالات به انتخاب تعداد و نوع ورودی سوئیچ میکسر کمک میکند. 

2- خروجی

خروجی سوئیچ میکسر نکته مهم در انتخاب این دستگاه  است. از بین ورودیها انتخاب انجام شد و تغییرات لازم روی تصویر صورت گرفت، حالا میخواهید تصویر نهایی به یک یا چند نقطه ارسال شود. برای تعیین نوع خروجی باید به چند سوال پاسخ دهید.مقصد بعدی تصویر کجاست؟ به طور مثال ممکن است دستگاه بعدی یک انکودر باشد. سوال دوم این است که نوع سیگنالی که قرار است در دستگاه بعدی وارد شود چگونه است؟ به طور مثال انکودر بعدی تنها ورودی SDI قبول میکند. لذا شما باید میکسری تهیه کنید که خروجی SDI داشته باشد. 

3- صفحه نمایش

برای انجام عملیات میکس و سوئیچ به دیدن محتوا و نتیجه کار نیاز دارید. از این جهت صفحه نمایش نکته مهمی در تعیین سوئیج میکسر است. البته اکثر سوئیچ میکسرها هیچ صفحه نمایشی ندارند. بلکه شما از پورتهای آنها استفاده میکنید. یعنی یک مانیتور جدا میتواند تصاویر را برای شما نمایش دهد. البته گاها سوئیچ میکسرها پرتابل هستند. یعنی کاربر در محلهای متفاوت نیاز به استفاده از سوئیچ میسکر است. در این جالت شاید حمل یک مانیتور بزرگ سخت باشد. لذا استفاده از سوئیچ میسکر با مانتورهای تعبیه شده روی دستگاه میتواند گزینه خوبی باشد.

4- کیفیت تصویر

این مقوله بستگی به هدف شما و تجهیزات شما دارد. مثلا اگر دوربین شما 4K است و همچنین زنجیره پخش شما هم از 4K پشتیبانی میکند، در اینصورت سوئیچ میکسر هم باید 4K را داشته باشد. امروز اکثر سوئیچ میکسرها از Full HD پشتیبانی میکنند. مدلهای پشتیبانی از 4K  نیز بسیار هستند. مدلهای بالاتر نیز وجود دارد که البته کاربرد کمتری دارند. 

5- قیمت

از قدیم گفتند هرچقدر پول بدی همانقدر آش میخوری. داستان سوئیچ میکسر هم همین است. هرچه توانایی و ویژگیهای این دستگاه بیشتر شود، قیمت بیشتری خواهد داشت. البته برند و کشور سازنده نیز موثر است. ولی نگران نباشید، در کارهای نیمه حرفه ای و آماتوری مدلهای ارزان قیمت با کیفیت خوب زیاد است. ولی در کارهای حرفه ای، خصوصا در پخش زنده توصیه میشود دستگاهیی خرید کنید که ارزش کار شما را حفظ کند. 

6-افکت

افکتهای میکسر و سوئیچ هم در انتخاب گاها مهم میشود. سرعت و کیفیت و همچنین افکتهای جذاب میتواند در انتخاب مدل مناسب موثر باشد. البته تمام سوئیچمیکسرها معمولا از افکتهای مهم و پر کاربرد پشتیبانی میکنند. ولی گاها مدلهایی هستند که برای کاربران خلاقیت بیشتری صرف میکنند.

خلاصه

سعی کردیم چند مورد از موارد مهم که باید هنگام خرید دستگاه سوئیچ میکسر به آن توجه کرد را نام ببریم. البته استفاده از تجربه افراد کاربلد می‌تواند کمک بزرگی باشد. مهمترین عامل انتخاب نوع کار شما و میزان هزینه شما خواهد بود.

سپس بر اساس این دو شما میتوانید در رنج مد نظر بر اساس ورودی، خروجی، کیفیت، ویژگیها، دستگاه مد نظر خود را انتخاب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *